Siirry pääsisältöön

Esteettömyystiedot

Esteettömyys

Kuva 1

Saapuminen

Pääsisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Lintulahdenkatu 3. Pääsisäänkäynti on rakennuksen esteetön sisäänkäynti.

Lintulahdenkatu on rinteessä, joten pääsisäänkäynnin edustalla on kaltevuutta molempiin suuntiin (kuva 1).

Tekstin talon tilat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä, neljännessä ja kuudennessa kerroksessa. Jokaisessa kerroksessa on esteetön wc, joista tarkemmat tiedot alempana.

Kuva 2

Tekstin talolla ei ole asiakaspysäköintiä. Alueella on kadunvarsilla pysäköintipaikkoja. Sisäänkäynnin edustalla on kadunvarrella pysäköintipaikkoja, joten saattoliikenteen voi olla vaikeaa päästä aivan pääsisäänkäynnin eteen.

Pääsisäänkäynnin ovessa (leveys 1 m) on sähköinen avausmekanismi, joka toimii painikkeella (kuva 2).  

Kuva 3

Saavuttaessa pääsisäänkäynnistä aulaan on suoraan edessä kerrosopastetaulu. Rappukäytävä ja hissiaula sijaitsevat pääsisäänkäynnistä käsin katsottuna aulan vasemmassa reunassa olevan oven takana (kuva 3).

Oven leveys on 87 cm (+ avattava levike) ja kynnyksen korkeus on 2 cm. Ovessa on sähköinen avausmekanismi painikkeella.

Kuva 4

Hissi on nykyisiä esteettömyysvaatimuksia pienempi. Hissin oven leveys on 83 cm, hissin rungon leveys 1 m ja syvyys 1,1 m (kuva 4).

Rakennuksessa on lisäksi iso tavarahissi, jota on mahdollista käyttää henkilökunnan avustuksella. Tavarahissiin kulku ensimmäisen kerroksen kautta.

Kuva 5

Ensimmäinen kerros

1. kerroksessa Tekstin talon tiloihin on kulku porraskäytävästä raskaasta väliovesta, jonka leveys on 87 cm (+ avattava levike) ja oviaukossa on 2 cm kynnys (kuva 5). Ovelle johtaa 40 cm pitkä ja 4 cm korkea luiska. Ovessa ei ole sähköistä avausmekanismia. 

1. kerroksessa tapahtuma- ja kokouskäytössä ovat tapahtumatila Permantosali, Permantosalin Takahuone (vuokrattavissa myös kokouskäyttöön) ja kokoustila Kabinetti.

1. kerroksessa on esteetön wc, josta tarkemmat tiedot alempana.

Kuva 6

Permantosali (1. krs)

1. kerroksessa sijaitsee tapahtumatila Permantosali. Käynti Permantosaliin kulkee kahden oven kautta (kuvat 6 ja 7). Ovien leveys on 80 cm (+ avattava levike 30 cm), oviaukoissa on 2 cm korkeat kynnykset. Ensimmäisen oven jälkeen kuljetaan käytävää, ja ovi Permantosaliin on vasemmalla puolella käytävän päässä. 

Kuva 7

Ensimmäisen oven jälkeen kuljetaan käytävää, ja ovi Permantosaliin on vasemmalla puolella käytävän päässä (kuva 7). Oven leveys on 80 cm (+ avattava levike 30 cm). Permantosalin katsomo on lattiatasossa ja koostuu siirrettävistä tuoleista, joten pyörätuolipaikan saa tarvittaessa katsomon etu- tai takaosaan. Tilassa ei ole induktiosilmukkaa. 

Kuva 8

Permantosaliin on vaihtoehtoinen kulku jota kautta pääsee kulkemaan suoraan pyörätuolilla, reitti kulkee kahden oven kautta (kuva 8). Ovien leveys on 80 cm (+ avattavat levikkeet 30 cm), oviaukoissa on 2 cm korkeat kynnykset.

Kuva 8

Kabinetti (1. krs)

Kabinetti on kokoustila Tekstin talon ensimmäisessä kerroksessa. Kabinetin oven leveys on 80 cm, ja oviaukossa on 2,5 cm korkea kynnys. Pöydän ja lasiseinän välissä on 1,7m tilaa. Tilassa ei ole induktiosilmukkaa. Huom! Kuvassa näkyvät kalusteet ovat väliaikaiset. 

Kuva 9

Neljäs kerros

4. kerroksessa Tekstin talon tiloihin on kulku raskaasta väliovesta, jonka leveys on 87 cm (+ avattava levike) ja oviaukossa on 4 cm kynnys (kuva 9). Ovessa ei ole sähköistä avausmekanismia. Neljännessä kerroksessa tapahtumakäytössä ovat tilat Kahvihuone ja Kirjastohuone.

4. kerroksessa on esteetön wc, tarkemmat tiedot alempana.

Kuva 10

Kahvihuone ja Kirjastohuone (4. krs)

Kahvihuoneen (kuva 10) oven leveys on 80 cm ja kynnyksen korkeus on 3 cm.

Kirjastohuoneen oven leveys on 88 cm ja kynnyksen korkeus on 3 cm.

Tiloissa ei ole induktiosilmukoita.

Kuva 11

Kuudes kerros

6. kerroksessa on tapahtumatila Parvisali. Rappukäytävästä tapahtumatilaan on raskas väliovi, jonka leveys on 87  cm (+ avattava levike), ja oviaukosta alkaa luiska tapahtumatilan aulaan (kuva 11). Ovessa ei ole sähköistä avausmekanismia.

6. kerroksessa on esteetön wc. Tarkemmat tiedot alempana.

Kuva 12

Parvisali (6. krs)

Parvisaliin on leveät tuplaovet ja oviaukon kynnykset ovat n. 1–2 cm korkeat (kuva 12).  

Kuva 13

Parvisalissa on pyörätuolipaikat katsomon etuosassa. Tuolipaikkoja on mahdollista järjestää myös etuosaan, mikäli katsomoon nouseminen ei ole mahdollista (kuva 13). Tilassa ei ole induktiosilmukkaa.

Huom! Parvisalin katsomon rakenne saattaa vaihdella esityksen mukaan, tarkemmat tiedot katsomon muodosta kunkin tapahtuman järjestäjältä.

Kuva 14

Esteettömät wc-tilat

Tekstin talon jokaisessa kerroksessa on esteetön wc.

1. kerroksen esteettömän wc:n ovi on 90 cm leveä, ja siinä on 1 cm korkea kynnys. Wc-istuimen vasemmalla puolella 90 cm vapaata tilaa. Oikealla puolella vapaata tilaa on 84 cm. Wc-istuimen ja altaan väli on 78 cm. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa. Tilassa on apuvälineellä kääntymiseen 1,5 m käännähdysympyrän verran vapaata tilaa (kuva 14).  

Kuva 15

4. kerroksen esteettömän wc:n (kuva 15) ovi on 90 cm leveä, ja siinä on 1 cm korkea kynnys. Wc-istuimen vasemmalla puolella 90 cm vapaata tilaa. Oikealla puolella vapaata tilaa on 84 cm. Wc-istuimen ja altaan väli on 78 cm. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa. Tilassa on apuvälineellä kääntymiseen 1,5 m käännähdysympyrän verran vapaata tilaa.  

Kuva 16

6. kerroksen esteettömän wc:n (kuva 16) ovi on 90 cm leveä, ja ovessa on molemmin puolin luiskilla varustettu 1 cm korkea kynnys. Wc-istuimen vasemmalla puolella 92 cm vapaata tilaa. Oikealla puolella vapaata tilaa on 96 cm. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa. Tilassa on apuvälineellä kääntymiseen 1,6 m käännähdysympyrän verran vapaata tilaa. 

Tarvitsetko lisätietoja?

Olethan meihin yhteydessä, mikäli tarvitset lisätietoja esteettömyydestä. Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen info@tekstintalo.fi.