Siirry pääsisältöön

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

MA klo 16–23, TI–PE klo 12–02, LA klo 12–03

info@tekstintalo.fiInstagram | Facebook

Edellinen
Seuraava

Työelämäseminaari: Näytelmäkirjailijat ja teatteritalot

Järjestäjät
Aihe
Luento
Tila
Päivämäärä
12.03.2024
Aika
16.00 – 20.00
Liput

vapaa pääsy; ilmoittautuminen vaaditaan

TEKSTI-yhteisön työelämäseminaari: Näytelmäkirjailijat ja teatteritalot

Näytelmäkirjailijayhteisö Teksti järjestää työelämää käsittelevän seminaarisarjan. Kevään mittaan järjestetään neljä seminaaria, joiden kautta tarkastellaan näytelmäkirjailijan uran eri vaiheissa esiin nousevia teemoja. Seminaareissa on puhumassa näytelmäkirjailijoita sekä asiantuntijatahojen edustajia. 

Näytelmäkirjailijat ja teatteritalot -seminaarissa keskustellaan teatteritalojen ja näytelmäkirjailijoiden välisistä yhteyksistä ja yhteydenpidosta. Kuinka tarjota uusia näytelmätekstejä teatteritaloille näytelmäkirjailijana? Miten sopimusprosessi etenee? Entä millä tavoin teatteritalot etsivät kotimaisia kantaesitystekstejä ohjelmistoihinsa? Seminaarissa pyritään luomaan keskustelua näytelmäkirjailijoiden ja teatteritalojen välille ja selkeyttämään väyliä yhteistyöhön. 

Juho Keräsen ja Ella Kähärän moderoimassa tilaisuudessa mukana keskustelemassa Eva BuchwaldKati Kaartinen ja Salla Viikka.


Ilmoittaudu mukaan: ILMOITTAUTUMINEN 


SEMINAARIN OHJELMA

klo 16 paneeli: Eva Buchwald, Kati Kaartinen ja Salla Viikka

Tilaisuudessa varataan aikaa myös yleisökeskustelulle.TILAISUUDEN PUHUJAT

Eva Buchwald

Eva Buchwald on Suomen Kansallisteatterin pitkäaikainen dramaturgi, jonka tehtäviin kuuluu mm dramatisointien ja sovitusten kirjoittamista, ulkomaalaisten näytelmien etsimistä ja kotimaisten näytelmäkirjailijoiden uusien tekstien kehittämistä.

Kati Kaartinen 

Kati Kaartinen (s.1972) valmistui Teatterikorkeakoulusta v.2002 ja on siitä lähtien työskennellyt teatteri- ja av-alan freelancerina. Hänen näytelmiään ja dramatisointejaan on nähty useissa Suomen teattereissa.

Salla Viikka

Salla Viikka on kirjoittanut näytelmiä päätyökseen vuodesta 2015 alkaen. Hänen teoksiaan on esitetty mm. Ryhmäteatterissa, KOM-teatterissa, Teatteri Jurkassa ja Teatteri Takomossa.  KEVÄÄN 2024 SEMINAARIT

29.4. Agentuurit

Tarkemmat tiedot toukokuun seminaarista julkistetaan myöhemmin keväällä.

 

Seuraava seminaari tulossa huhtikuussa:

Näytelmäkirjailijat ja agentuurit 29.4. klo 16 

Näytelmäkirjailijat ja agentuurit -seminaarissa keskustellaan näytelmäagentuurien ja näytelmäkirjailijoiden välisistä yhteyksistä ja yhteydenpidosta. Miksi agentuuritoimintaa on? Miten sopimusprosessi etenee ja mikä kaikki on agentuurin vastuulla? Missä kaikessa agentuuri voi auttaa kirjailijaa? Mitkä ovat esimerkiksi tämän hetkiset tilausmaksujen keskiarvot? 

Keskustelemassa ja esittelemässä omia toimintatapojaan ovat Mika Vainio Suomen näytelmäkirjaijaliiton agentuuritoiminnan edustajana, Markus Pyhältö Agency Northista sekä Hinriikka Lindqvist Nordic Drama Cornerista. Tilaisuudessa on mahdollista esittää omia kysymyksiä. 

Ilmoittautuminen seminaariin avautuu noin pari viikkoa ennen tilaisuutta.
Maksuttomat seminaarit järjestetään Tekstin talon Permantosalissa. Suosittelemme ilmoittautumaan etukäteen, sillä paikkoja on rajallisesti. Jokaiseen seminaariin ilmoittaudutaan erikseen.

Voit osallistua tilaisuuteen, vaikka et olisi Sunklon (Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry) tai Teksti-yhteisön jäsen.

Muita tapahtumia