Siirry pääsisältöön

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

MA klo 16–23, TI–PE klo 12–02, LA klo 12–03

info@tekstintalo.fiInstagram | Facebook

Edellinen
Seuraava

Työelämäseminaari: Näytelmäkirjailijat ja agentuurit

Järjestäjä
Aihe
Keskustelu
Tila
Päivämäärä
29.04.2024
Aika
16.00 – 20.00
Liput

vapaa pääsy; ilmoittautuminen vaaditaan

TEKSTI-YHTEISÖN TYÖELÄMÄSEMINAARIT: NÄYTELMÄKIRJAILIJAT JA AGENTUURIT

Näytelmäkirjailijayhteisö Teksti järjestää työelämää käsittelevän seminaarisarjan. Kevään mittaan järjestetään neljä seminaaria, joiden kautta tarkastellaan näytelmäkirjailijan uran eri vaiheissa esiin nousevia teemoja. Seminaareissa on puhumassa näytelmäkirjailijoita sekä asiantuntijatahojen edustajia. 

Näytelmäkirjailijat ja agentuurit -seminaarissa keskustellaan näytelmäagentuurien ja näytelmäkirjailijoiden välisistä yhteyksistä ja yhteydenpidosta. Miksi agentuuritoimintaa on? Miten sopimusprosessi etenee ja mikä kaikki on agentuurin vastuulla? Missä kaikessa agentuuri voi auttaa kirjailijaa? Mitkä ovat esimerkiksi tämän hetkiset tilausmaksujen keskiarvot? 

Keskustelemassa ja esittelemässä omia toimintatapojaan ovat Mika Vainio Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n näytelmävälityksen edustajana, Markus Pyhältö Agency Northista sekä Hinriikka Lindqvist Nordic Drama Cornerista. 

Tilaisuutta moderoi Iira Halttunen.

ILMOITTAUDU MUKAAN: ILMOITTAUDU

SEMINAARIN OHJELMA

klo 16 

Paneelissa Hinriikka Lindqvist, Markus Pyhältö ja Mika Vainio

Tilaisuudessa varataan aikaa myös yleisökeskustelulle.

PUHUJAT

Hinriikka Lindqvist

Hinriikka Lindqvist on näytelmäkirjallisuusagentti Nordic Drama Cornerissa eli perinteisemmin Näytelmäkulmassa. Ennen agenttiuraa hän on toiminut mm teatterituotannon ja -hallinnon tehtävissä. Nordic Drama Corner edustaa näytelmien ja näytelmäkirjailijoiden esitysoikeuksia sekä romaanien ja muiden näyttämöteosten pohjana olevien alkuteosten näyttämösovitusoikeuksia. NDC palvelee kirjailijoita ensisijaisesti edistämällä teosten myyntiä ja hoitamalla sopimusneuvotteluja. Lisäksi NDC auttaa edustamiaan kirjailijoita verkostoitumaan ja saamaan lisää työmahdollisuuksia sekä neuvoo kirjailijaa tarvittaessa pulmatilanteissa.

Markus Pyhältö

Markus Pyhältö toimi Sunklon toiminnanjohtajana vuosina 2005 - 2011, jonka jälkeen hän perusti Agency Northin edustamaan näytelmäkirjailijoita ja käsikirjoittajia Suomessa ja ulkomailla. Kauppatieteitä ja kirjallisuutta opiskellut Markus on 20-vuotisen uransa aikana neuvotellut ja solminut tekijöiden puolesta yli tuhat näytelmän tilaus- ja esitysoikeussopimusta- sekä AV-alan optio- ja käsikirjoitussopimusta.

Mika Vainio

Mika Vainio on Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n näytelmä- ja sopimuskoordinaattori. Hänen vastuualueitaan ovat Sunklon näytelmäsopimukset, Näytelmät.fi-tietokanta, Lea-palkinto sekä näytelmäkirjallisuuden edistäminen. 

KEVÄÄN 2024 TYÖELÄMÄSEMINAARIT

20.5. Kevään viimeinen työelämäseminaari

Tekstin kevään 2024 viimeisessä työelämäseminaarissa keskitytään pohtimaan sitä, miten näytelmäkirjailija voisi tulla toimeen työllään, ja miten hän voisi varmistaa sosiaaliturvansa erilaisissa elämänvaiheissa.

Näytelmäkirjailijan sosiaaliturva on olematon, mitä harva tulee ajatelleeksi uran alkumetreillä. Työuran aikana esimerkiksi vanhempainvapaalle jääminen tai sairastuminen voivat nyrjäyttää omaa taloutta yllättävällä tavalla. Apurahat ovat epävarma tulonlähde, ja apurahakausien väliin jää usein pitkiä taukoja, jotka eivät kerrytä eläkettä. Uskaltaako näytelmäkirjailija luottaa siihen, että taiteilijaeläkettä riittää kaikille sitä hakeville, sitten joskus?

Paneelikeskustelussa käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja oman sosiaaliturvan parantamiseksi. Keskustelemme esimerkiksi oman firman perustamisen hyödyistä ja haitoista, ansiosidonnaisesta työttömyyskorvauksesta sekä yrittäjän eläkevakuutuksesta.

Keskustelemassa Sami Keski-Vähälä sekä Maatalous yrittäjien eläkelaitos Melan edustaja. Tilaisuutta moderoivat Salla Viikka ja Liila Jokelin. Tilaisuudessa on mahdollista esittää myös omia kysymyksiä. 

Ilmoittautuminen seminaariin avautuu noin pari viikkoa ennen tilaisuutta.

Maksuttomat seminaarit järjestetään Tekstin talon Permantosalissa (Lintulahdenkatu 3, Helsinki). Seminaareihin suositellaan ilmoittautumaan etukäteen, sillä paikkoja on rajallisesti. Jokaiseen seminaariin ilmoittaudutaan erikseen. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa, lisäksi Tekstin talon Bar Tÿpo on auki tilaisuuden jälkeen.

Voit osallistua tilaisuuteen, vaikka et olisi Sunklon (Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry) tai Teksti-yhteisön jäsen.

Muita tapahtumia