Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava

Tekstityöläisen ammatillinen identiteetti

Järjestäjä
Kohderyhmä

Tekstialan freelancerit

Aihe
Työpajat
Tila
Päivämäärä
18.09.2024
Aika
09.30 – 16.00
Kieli

finnish

Liput

Tervetuloa mukaan tekstialan työhyvinvointitapahtumaan!
 
Ohjelmasarjan toisessa tapahtumassa pureudutaan ammatilliseen identiteettiin. Miten oman ammatillisen identiteetin tiedostaminen ja vahvistaminen edistää työhyvinvointia? Kuinka vahvistaa sitä ja kertoa siitä muille?

Tapahtuma on osa Tekstin talon valtakunnallista tekstialan kehityshanketta. Ohjelma on suunnattu erityisesti tekstialan freelancereille, mutta kaikki alalle itsensä kokevat ovat tervetulleita. Ohjelman peruspilareita ovat verkostoituminen ja tiedonjako ammattilaisten kesken.

Tapahtuma striimataan.
 
Paikkoja on rajoitetusti. Paikan päälle saapuville tarjotaan aamukahvi ja lounas.

Ilmoittaudu mukaan tästä

Ohjelma

Tervetuloa, ovet auki 
klo 09.30 
Ennakkoilmoittautumisen perusteella rekisteröityminen ja aamukahvit. 

Aamupäivä: Intohimo työssä tekstityöläisen ammatillinen identiteetti, urapolun punainen lanka ja vaihtoehtoiset tarinat
klo 10–12 
Työpajan tavoitteena on vahvistaa osallistujien ammatillista identiteettiä sekä auttaa heitä rakentamaan parempaa jokapäiväistä (työ)elämää. Osallistavalla pienryhmämetodilla etsitään vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Missä on henkinen kotini? Mihin itseäni suurempaan kokonaisuuteen tunnen kuuluvani? Miten syvät arvoni näkyvät urapolullani ja miten voin vaalia työelämän arvokkainta pääomaa eli intohimoa?

Näihin kysymyksiin ja moniin muihin löydetään vastauksia Eija Mäkirintalan johdolla leppoisan innostuneessa ilmapiirissä.

Lounas
 
klo 12–13.15 

Ergonomiatuokio
 
klo 13.15-13.25 
Työhyvinvointiin kuuluu tietenkin fyysinen hyvinvointi. Konkreettisia liikkeitä istumatyöläisille.

Keitä ovat sinun Keijot ja Kaarinat? Viestintätyöpaja tekstiammattilaisille  
klo 13.30–15.45 
Severi Hämäri
vetää työpajan, jossa perehdytään retoriseen psykologiaan nojaavaan Keijo tai Kaarina -analyysiin. Työkalulla opetellaan ajattelemaan omaa viestiä yleisön näkökulmasta: sitä, miten vastaanottaja viestin tulkitsee. Menetelmää on käytetty yli vuosikymmenen ajan kursseilla ja työpajoissa, ja moni on havainnut sen silmiä avaavaksi.

Työpajaan sisältyy lyhyt luento retorisen ajattelun perusteista sekä ryhmätyöosuus, jossa yhdessä kehitetään yleisöanalyysiä kunkin osallistujan henkilökohtaisiin tarpeisiin. Työpajan jälkeen osallistuja osaa itsenäisesti käyttää analyysimenetelmää ja soveltaa sitä omiin tarpeisiinsa.

Kouluttajat

FT, MuM Eija Mäkirintala on ammattimuusikkotaustainen pitkän linjan kansainvälinen coach, valmentaja, työnohjaaja, lyhytterapeutti ja organisaatioiden kehittäjä. Taiteilijoiden työhyvinvointiin liittyen Eija on viime aikoina työskennellyt Suomessa esimerkiksi Taideyliopiston ja Aurinkobaletin kanssa sekä esiintynyt Muusikoiden Liiton Skaala-hankkeen Freelance hyvinvointipäivässä ja Taiken Music x Media -tapahtumassa.

Severi Hämäri on puhetaidon ja tietokirjoittamisen vastaava opettaja Kriittisellä korkeakoululla sekä toimittaja, asiantuntija, konsultti ja kansalaisyhteiskunnan aktiivi. Hän on opettanut viestintää viimeisen kymmenen vuoden aikana asiantuntijoille, tutkijoille ja läänintaiteilijoille. Hän on myös toiminut vierailevana opettajana tiedeviestinnän kursseilla Helsingin yliopistossa.

Tapahtuma on toinen viidestä työhyvinvointitapahtumasta

Työhyvinvointiohjelman tapahtumat
2024
17.04. Työhyvinvoinnin perusteet pätkätyöläiselle
18.09. Tekstityöläisen ammatillinen identiteetti
20.11. Oman työn hinnoittelu ja myynti

2025  
19.03. Apurahat 
21.05. Palautuminen ja työterveys

Järjestäjää pidättää oikeudet aiheiden ja ajankohtien muutoksiin.

Euroopan Unionin rahoittama- NextGenerationEU

Muita tapahtumia