Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava

TT x HELSINKI PRIDE 27.6.

Aihe
Festivaali
Päivämäärä
27.06.2024
Aika
14.00
Kieli

FIN & ENG

Tekstin talo on virallinen Helsinki Pride -yhteisökumppani 2024. Ohjelmassa luvassa mm. esityksiä, keskusteluita, työpajoja ja open mic! Tule juhlimaan!

House of Text is one of the official community partners of Helsinki Pride 2024. The programme includes performances, discussions, workshops and an open mic! Come and celebrate!

TORSTAI 27.6.


⚡LUKUMARATON: Paul B. Preciado – Voiko hirviö puhua?
  

klo 14–17 @ Kabinetti

Tule kuuntelemaan kun Paul B. Preciadon esitelmäteos Voiko hirviö puhua? (2023 Tutkijaliitto, suomentanut Anna Nurminen) luetaan kokonaisuudessaan ääneen. Lukijoina Aune Kallinen, Juni Klein, A Cadia ja Pauliina Feodoroff. Jos aikaa jää, kirja luetaan toisenkin kerran.

Alun perin vuonna 2020 julkaistu Voiko hirviö puhua? perustuu esitelmään, jonka Paul B. Preciado piti Pariisissa lacanilaiseen psykoanalyysiin keskittyneen École de la Cause Freudienne -yhdistyksen kansainvälisessä konferenssissa vuonna 2019. Teoksessa Preciado vaatii nykyanalyytikkoja tarkastelemaan tutkimuksensa ja praktiikkansa lähtöoletuksia kriittisesti ja päivittämään ne 2020-luvulle. Se on samalla transihmisen puheenvuoro koko patriarkaaliselle, heteronormatiiviselle ja binäärisen sukupuolen lävistämälle yhteiskunnallemme. 


⚡HEARTSTOPPER-FANITAPAHTUMA

klo 15–15.45 @ Permantosali

Tule tapaamaan muita Heartstopper-faneja ja kuulemaan kiinnostavaa keskustelua sarjan taustoista suomentaja Oona Juutisen ja Tammi-kustantamon Sakari Rautiaisen johdolla! Kahden pojan ihanasta rakkaustarinasta kertovan ilmiöksi nousseen sarjan viides osa on juuri ilmestynyt suomeksi. Ohjelmassa myös tietovisa!


⚡KESKUSTELU: Nuoret queer-kirjailijat näyttävät kirjallisuuden suunnan
 

klo 16–17.30 @ Permantosali 

Miltä tuntuu olla nuori queer-kirjailija Suomessa 2024? Onko queeriydelle tilaa? Vapisevatko heteronormatiiviset rakenteet vihdoin? Kiinnostavat kirjailijalupaukset keskustelevat kirja-alan ja kirjallisuuden tulevaisuudesta. Panelisteina Tuomas Aitonurmi, Rasmus Arikka, Mira Eskelinen, Oona Pohjolainen ja Miska Valos. Paneelin vetävät kirjailijat Heidi Airaksinen ja Tiina Tuppurainen.  


⚡TYÖPAJA: Kirje tulevaisuuteen
 / Workshop: A letter to the future (FIN & ENG)

klo 17–18 @ Kabinetti 

Työpajassa kirjoitetaan itselle kirje tulevaisuuteen. Kirje otetaan tapahtumasta mukaan kotiin ja sen voi avata vuonna 2030. Työpaja ovat suunnattu sukupuoltaan pohtiville ja sukupuoleltaan moninaisille lapsille ja nuorille, heidän läheisilleen ja tukijoilleen. Työpajasta löytyy kaikki tarvikkeet kirjeen kirjoittamiseen, ja työpajassa on myös mahdollista otattaa kuva itsestään ja laittaa se mukaan kirjekuoreen. Tervetuloa!

In this workshop, participants will write a letter to their future self. The letter will be kept at home and can be opened in 2030. The event is aimed at gender diverse children and youth, as well as their loved ones and supporters. All supplies for writing the letter (including an opportunity to take a photo and include that in your letter) are provided by the workshop. Welcome!


⚡TYÖPAJA: Aktivistien voimavarat / Workshop: Activists' resources (FIN & ENG)

klo 18–19.30 @ Permantosali  

Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat queer- ja transaktivismissa mukana tai haluaisivat olla. 

Teemme tutkimusta aktivismista LHBTIQ+-yhteisöissä ja olemme teettäneet kyselyn aktivistien voimavaroista. Kyselyn perusteella queer- ja transaktivistiyhteisöihin tarvitaan lisää keskustelua aktivismin voimavaroista. Kerromme työpajan alussa kyselymme tuloksista. Keskeisintä työpajassa on kuitenkin aktivistien vertaiskeskustelu pienryhmissä. Mistä aktivistit saavat voimavaroja aktivismiinsa, millaista tukea aktivismiin toivottaisiin, ja mikä ylläpitää toivoa aktivismissa? 

A workshop for anyone involved in queer and trans activism or those who would like to be.

We are conducting research on activism in LGBTIQ+ communities and have surveyed activists' resources. The survey shows that more discussion on activism resources is needed in queer and trans activist communities. We will share the main results of our survey at the beginning of the workshop. However, the main focus of the workshop will be peer discussions among activists in small groups. Where do activists find resources for their activism? What kind of support for activism would be desirable? What sustains hope in activism?

Järjestäjät: Varpu Alasuutari & Lotta Kähkönen 


⚡ESITYS & KESKUSTELU: JOS NYT OLISI HUOMINEN

klo 18–19 @ Parvisali

Jos nyt olisi huominen on tanssiteos sateenkaarevista unelmista. Se on koskettava yhdistelmä runsautta ja herkkyyttä. Esityksessä yhdistyy vallattomasti nykytanssi, popmusiikki, kokeellinen äänimaisema, fantasiamainen pukusuunnittelu ja moninaisuutta juhlistava liikekieli.

Esityksessä iloitaan yksilöllisyydestä teemoilla out and proud, queer joy ja more is more. Teos antaa tilaa myös rauhoittumiselle, aistimiselle ja omien unelmien kunnioittamiselle. Ilmapiiri on luottavainen, kannustava ja hauska.

Järjestäjät: Paulina Aladin ja työryhmä.

Muita tapahtumia