Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava

Trauma, masennus ja viisaus

Järjestäjä
Aihe
Kurssi
Tila
Etä, Zoom
Päivämäärä
14.06.2024 – 16.06.2024
Aika
17.00 – 15.00
Kieli

Suomi

Liput

Maksullinen kurssi, etäkurssi

Onko ahdistus sisäinen syöveri vai ovi uuteen? Usein kuulee sanottavan, että trauma ja suru johtavat viisauteen, mutta pitääkö tämä paikkansa?

Viisas toiminta määriteltiin antiikissa elämäntavaksi, jossa noudatettiin hyveitä ja harjoitettiin sekä fyysisiä että henkisiä harjoituksia, mietiskelyä ja ajattelun taitoja. Ahdistuksen ja masennuksen taustalla on usein käsittelemätön trauma, joka saattaa estää viisaan toiminnan, koska sisäinen performanssi ja/tai sabotaasi toimivat viisauden esteenä. Kysymys ei ole siitä, ettei olisi tahtoa toimia hyvin, vaan siitä, että trauma ohjaa valintoja tiedostamattomasti.

Voiko masennus, ahdistus ja trauma viitoittaa tietä parempaan elämään vai ei? Trauma, masennus ja viisaus -etäkurssilla paneudutaan henkilökohtaiseen näkökulmaan trauman ja viisauden suhteesta kesäkuussa 2024. Kurssin teema jatkuu elokuussa erillisellä kurssilla, jossa käsitellään yhteisöllisiä ja yhteisiä traumoja.

Kurssi koostuu luennosta, kirjoitustehtävistä sekä keskustelusta. Kurssilla käytetyt menetelmät ovat mm. filosofis-pohjaisia ja narratiivisia.

Opettajana psykoterapeutti ja filosofi Elli Akrén-Ebbe.

Huom! Kurssi ei korvaa terapeuttista tukea.

Aikataulu: pe 14.6 klo 17-20.15 ja su 16.6. klo 10-15

Paikka: Etänä, Zoom-alustalla

Hinta: 100 euroa

Ilmoittautuminen viimeistään 1.6.2024.

Ilmoittautuminen Kriittisen korkeakoulun kotisivujen kautta: https://www.kriittinenkorkeakoulu.fi/kurssitarjonta/trauma-ja-viisaus/

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti (1.6.2024), ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

Muita tapahtumia