Siirry pääsisältöön

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

MA klo 16–23, TI–PE klo 12–02, LA klo 12–03

info@tekstintalo.fiInstagram | Facebook

Edellinen
Seuraava

Pipsa Longan kirjan julkkarit ja keskustelu eläinten kielestä taiteessa

Järjestäjä
Aihe
Kirjajulkkarit
Päivämäärä
07.05.2024
Aika
18.30 – 20.30

Pipsa Longan kirjan julkkarit ja keskustelu eläinten kielestä taiteessa

Pipsa Longan uusi näytelmä Peter asui talossa - delfiini pisteestä pisteeseen julkaistaan 7.5.

Tapahtuma alkaa klo 18.30 Tekstin talon Permantosalissa (1 krs). Ohjelmassa Pipsa Longan keskustelu filosofi Elisa Aaltolan ja kirjallisuudentutkija Elsi Hyttisen kanssa eläinten kielestä taiteessa. Näyttelijä Sara Melleri lukee näytteet Pipsan kirjasta. Lisäksi Lonkaa haastatellaan ja kuullaan T-efektin lukupiirin tervehdys. Vapaata seurustelua, ja Bar Tÿpo auki klo 23 saakka.

Peter asui talossa - delfiini pisteestä pisteeseen katsoo kohti (eläin)rakkauden paradoksia: rakkaus voi tuhota kohteensa. Se pohtii yhtä tieteen historian oudoimmista kokeista, jossa Peter-nimiselle pullokuonodelfiinille opetettiin englantia. Delfiini asui puoli vuotta kahdestaan nuoren naisen kanssa talossa, jonka kaikkiin huoneisiin oli laskettu vettä. Kun tutkimus loppui, vietiin Peter-delfiini toiseen laboratorioon, jossa hänen elintilanaan oli vain yksinäinen amme. Pian Peter teki itsemurhan. Longan näytelmä Peter asui talossa - delfiini pisteestä pisteeseen perustuu tämän todellisen tapahtumasarjan pohtimiselle. Siinä yritetään käsittää ja ottaa todesta Peterin todellisuus.

 Mahdollisuus ostaa Pipsa Longan teosta julkkaritarjoushintaan 20 euroa. Myös muita TUA:n teoksia saatavilla 24 euron hintaan. Maksuvälineeksi käy ainoastaan Mobilepay.

KIRJAILIJAESITTELY

 Pipsa Lonka on yksi Suomen käännetyimmistä ja tunnetuimmista näytelmäkirjailijoista. Hänen teoksiinsa kuuluvat mm. Lauluja harmaan meren laidalta (2013), Toinen luonto (2018) ja neljän päivän läheisyys (2021). Lonka on voittanut kaksi kertaa parhaalle kantaesitystekstille vuosittain myönnettävän Lea-palkinnon. Hänen jokainen näytelmänsä koettelee ihmiskuvaamme ja taiteen rajoja.

 TUA - koska kirjallisuus tarvitsee draamaa.

 Tiedustelut ja arvostelukappalepyynnöt: info@tuakirjasto.fi puh: +358440760917

unohtakaa tragedian hehku
tämä kärsimys on totta eikä sitä pääse pakoon
 ”

Muita tapahtumia