Siirry pääsisältöön

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

MA klo 16–23, TI–PE klo 12–02, LA klo 12–03

info@tekstintalo.fiInstagram | Facebook

Edellinen
Seuraava

Kritiikin lukupiiri: esittävä taide ja ruumiillinen kokemus

Järjestäjä
Aihe
Lukupiiri
Tila
Päivämäärä
18.04.2024
Aika
17.00 – 19.00
Kieli

suomi

Liput

Vapaa pääsy

Kritiikin lukupiiri 18.4.

Aihe: esittävä taide ja ruumiillinen kokemus
Vieras: Hanna Helavuori 
Lukemisto: Hanna Helavuori – Tuntoisia ruumiita (Teatterin Uusi Alkukirjasto 2023)

Kritiikki on keskustelua taiteesta – ja siitä maailmasta, johon uusi taide tulee. Nykykritiikki lähtee usein liikkeelle taiteista, tai haastaa sitä asettamalla teokset erilaisiin tulkinnallisiin perspektiiveihin. Kritiikki ei kaihda agendoja, tulkintoja ja subjektiivisuutta. Feministinen kritiikki, aktivismi ja taiteellinen tutkimus sekä ruumiilinen kokemus ovat kritiikin lukupiirin teemoja.  

Kritiikin lukupiiriä vetää kirjallisuuskriitikko Maaria Ylikangas, joka toimii myös Tekstin talon työhuonekriitikkona toukokuuhun 2024 saakka. Ylikangas kirjoittaa kritiikkiä ja esseitä ja opettaa kirjoittamista. Vieraina on eri alojen kriitikoita kirjallisuudesta, kuvataiteesta ja esittävästä taiteesta. 

Huhtikuussa lukuun pääsee Hanna Helavuoren esseekirja Tuntoisia ruumiita (TUA 2023), eli liikutaan esittävän taiteen ja ruumiillisen kokemisen alueilla. 

Hanna Helavuori on työskennellyt johtajana Teatterimuseossa, FinnAgorassa Unkarissa sekä Teatterin tiedotuskeskus TINFOssa. Hänen kirjoittamistaan siivittää vahva näkemys teatterin merkityksestä yhteiskunnalle. Erityisesti hän on perehtynyt sen ruumiillisuuteen. Hän kirjoittaa, opettaa sekä bloggaa ahkerasti nykyesityksistä sekä esittävän taiteen ajankohtaisista kysymyksistä. 

---


ILMOITTAUTUMINEN

Tekstin talon lukupiireihin voi osallistua joko yksittäisille kerroille tai koko kolmen kerran kokonaisuuteen. Kullekin lukupiirikerralle mahtuu enintään 15 osallistujaa, ja osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukupiireihin ei ole etäosallistumismahdollisuutta.

Ilmoittaudu haluamillesi lukupiirikerroille sähköpostitse osallistu@tekstintalo.fi, kerro viestissäsi mille kerroille ilmoittaudut ja laita aiheeksi “lukupiirit”.


---

LUKUPIIRIN TAPAAMISKERRAT

22.2. Feministinen ja queer-näkökulma kritiikkiin, vieraana kirjallisuuskriitikko Joonas Säntti 
21.3. Taiteellinen tutkimus ja aktivismi taiteessa ja kritiikissä, vieraana kuvataidekriitikko Sini Mononen
18.4. Esittävä taide ja ruumiillinen kokemus, vieraana Hanna Helavuori

Muita tapahtumia