Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava

Johdatus stoalaiseen filosofiaan

Järjestäjä
Aihe
Kurssi
Päivämäärä
26.09.2024 – 07.11.2024
Aika
17.00 – 20.15
Liput

180€

Maksullinen

Mitä on mielenrauha ja kuinka se voidaan saavuttaa? Kuinka kohdata arvaamaton ja haastava maailma tyyneydellä, arvokkuudella ja lempeydellä? Mitä on hyvin eletty elämä? Näihin ja moniin muihin stoalaisen filosofian kysymyksiin syvennytään kurssilla filosofi Markus Neuvosen johdolla.

Stoalainen filosofia on antiikin Kreikassa syntynyt filosofinen koulukunta, joka on viimeisen 20 vuoden aikana kokenut uuden tulemisen maailmalla. Erityisen suosittu ajattelutapa oli myöhäisessä Roomassa, jonka aikana eli kenties tunnetuimmat stoalaisfilosofit, mm. Seneca, Epiktetos ja Marcus Aurelius.

Stoalainen filosofia on jättänyt jälkensä mm. kristinuskoon, länsimaiseen tasa-arvo- ja ihmisoikeusajatteluun, lukemattomiin filosofeihin antiikista nykyaikaan sekä toiminut ehtymättömänä aarreaittana länsimaisen psykoterapian perinteelle. Tällä käytännöllisellä, viihdyttävällä ja arkiymmärrystä syventävällä kurssilla tutustutaan stoalaiseen filosofiaan ja filosofisiin harjoituksiin sekä teoriassa ja ennen kaikkea käytännössä.

Kurssi on suunnattu kenelle tahansa filosofiasta käytännössä elettynä ja arjessa näkyvänä elämäntapana kiinnostuneelle. Kurssilla harjoitelluista stoalaisista ajattelutekniikoista voi viime vuosina kertyneen tutkimustiedon valossa olla hyötyä kenelle tahansa, joka tahtoo parantaa omaa psykologista resilienssiään. Stoalainen filosofia on koeteltu ja hyväksi todettu tie filosofiseen tyyneyteen.

Kurssin opetustapa on keskusteleva, reflektoiva ja opiskelijoiden omista käytännön kokemuksista ammentava. Kurssi tarjoaa käytännöllisiä työkaluja kohdata haasteita.

Opettajana toimii stoalaisuutta itse aktiivisesti harjoittava filosofi ja tietokirjailija, VTM Markus Neuvonen. Neuvonen on aiemmin toiminut mm. tutkijana ja opettajana Helsingin Yliopistossa, konsulttina yrityselämässä sekä toimii aktiivisesti filosofisena praktikkona / coachina. Neuvonen on myös yksi Kriittisen korkeakoulun Puhujakoulun sekä Filosofisen praktiikan opettajista.

Johdatus stoalaiseen filosofiaan -kurssin alustava ohjelma

Kuusi torstaita välillä 26.9.-7.11.2024 klo 17:00-20:15

26.9. Johdatus: filosofia elämäntapana

3.10. Stoalainen maailmankuva ja psykologia

10.10. Stoalainen etiikka ja hyvä elämä

24.10. Järki ja tunne stoalaisuudessa

31.10. Stoalaisuus ja yhteiskunta

7.11. Stoalaisuus, elämä ja kuolema

Ilmoittautumistiedot

Aika: 26.9.-7.11.2024

Paikka: Kriittisen korkeakoulun luokka, Tekstin talo Lintulahdenkatu 3 00530 Helsinki

Hinta: 180€

Ilmoittaudu kurssille Opintokeskus Siviksen sivujen kautta täältä: https://sivisverkko.ok-sivis.fi/#/koulutus/69504

Ilmoittautumiset viimeistään 9.9.2024.

Tervetuloa!

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Jos peruutus tehdään myöhemmin, perimme 50% kurssimaksusta. Peruutus tulee tehdä ennen kurssin alkamista, muutoin kurssista peritään täysi hinta.

Muita tapahtumia