Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava

Fokusoinnin peruskurssi II

Järjestäjä
Aihe
Kurssi
Päivämäärä
22.10.2024 – 26.11.2024
Aika
18.00 – 20.30
Liput

190,00 €

Maksullinen

Fokusoinnin peruskurssi II

Tervetuloa sukeltamaan syvemmälle fokusoinnin maailmaan, olemaan läsnä itsesi kanssa ja antamaan tilaa sille, mitä kehostasi haluaa nousta näkyviin!

Fokusointi on meille luontainen, mutta usein unohdettu kehon kuuntelun tapa. Se on läsnäoloa oman sisäisen maailmamme äärellä antaen huomiota ja hyväksyvää kohtaamista sille meissä, joka sitä kaipaa. Paneutumalla kokemukseen lempeän ja vastaanottavaisen tunnelman vallitessa, saamme yhteyden siihen, mikä meissä on uutta ja tuoretta. Annamme tilaa jollekin sisällämme tulla näkyviin, selkeytyä, ilmaista itseään ja myös muuttua – omaa tahtiaan ja omilla ehdoillaan.

Fokusointia voi käyttää muun muassa itsetuntemuksen lisäämiseen, psyyken pulmien ratkomiseen, vuorovaikutuksen ja kommunikaation vahvista

miseen, luovuuden ja omien voimavarojen vapauttamiseen, minkä tahansa asioiden, prosessien tai aiheiden ytimen kirkastamiseen ja uusien toiminta-askeleiden löytämiseen. Fokusointi luo tilaa sisältä päin nousevalle persoonallisuuden ja elämän syvämuutokselle.

Kurssilla syvennetään fokusoinnin ja reflektoivan kuuntelun taitoja, paneudutaan erilaisiin vastaan tuleviin tilanteisiin ja haasteisiin, jaetaan kokemuksia ja tutkitaan yhdessä fokusointia eri näkökulmista. Kurssi voi myös olla tilaisuus palautella mieleen mitä fokusointi olikaan, tai löytää tukea sille, että fokusointi voi tulla säännölliseksi osaksi elämää.

Kurssi rakentuu viidestä tapaamiskerrasta. Kurssikertojen välissä on kotitehtävänä harjoitella fokusointia vaihtuvien parien kanssa kerran viikossa. Kurssilla on kirjallisena materiaalina moniste, joka on pääosin suomenkielinen (lainauksia englanniksi).

Fokusointi on hellävarainen ja yksityinen itseapumenetelmä, kurssi ei korvaa terapeuttista tukea. Jokaisen osallistujan on itse arvioitava oma psyykkinen tilanteensa ja kykynsä osallistua kurssille.

HUOM! Jos olet opiskellut fokusointia Kriittisellä Korkeakoululla aiemmin, tällä kurssilla avautuu mahdollisuus kokeilla myös hieman erilaista lähestymistapaa, jossa emme käytä suoraan Gendlinin kuutta askelta ja painotamme enemmän oman sisäisen maailman kanssa läsnäoloa. Fokusointi elää ja kehittyy ja sitä opetetaan hieman eri muodoissa. Kriittisen korkeakoulun kursseilla on aiemmin opetettu Birte Robinsin variaatiota, nyt mukaan tulee lähestymistapa, joka on pitkälti Ruth Hirschiltä ja Ann Weiser Cornellilta. Kurssilla on tilaa tutkia ja vertailla erilaisia tapoja fokusoida – hyödynnämme eri kokemustaustojen mukanaan tuomaa rikkautta! (Halutessasi voit myös käydä ykköskurssin uudestaan, kun se on tällä kertaa tällä eri lähestymistavalla, ja/tai voit sopia ohjaajan kanssa ohjatun fokusointitapaamisen (https://www.kosketuksissa.fi/fokusointi/#ohjaus), jossa pääset kokeilemaan tätä toista lähestymistapaa.)

Opettaja: Anna Backholm, FM, VTM, sertifioitu fokusointiohjaaja, Core Process -terapeutti https://www.kosketuksissa.fi/minusta/

Hinta: 190 euroa

Ilmoittautuminen viimeistään 7.10.2024 SivisVerkon kautta: https://sivisverkko.ok-sivis.fi/#/koulutus/69357

Peruutusehdot: Peruutukset maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, ilmoittautumisajan jälkeen perimme 50 % osallistumismaksusta.

 

Kurssin ohjelma

klo 18-20:30

ti 22.10.

ti 29.10.

ti 5.11.

ti 19.11.

ja

ti 26.11.

Paikka: Kriittisen korkeakoulun luokka Tekstin talolla, Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

Tervetuloa!

Suomenkielistä kirjallisuutta fokusoinnista:

Gendlin E.T.: Fokusointi (suom. Erkka Laitinen), 2014, Basam Books, Viisas elämä-sarja.

Rome David: Kehosi tietää vastauksen: Löydä sisäinen viisautesi fokusoivan läsnäolon avulla (suom. Erkka Laitinen), 2016, Viisas elämä

Lisätietoa:

https://www.focusing.org

Muita tapahtumia