Siirry pääsisältöön

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

MA klo 16–23, TI–PE klo 12–02, LA klo 12–03

info@tekstintalo.fiInstagram | Facebook

Edellinen
Seuraava
Uutiset 05.04.2022

Tekstin talon toiminnanjohtajaksi Laura Serkosalo

Tekstin talon toiminnanjohtajaksi Laura Serkosalo
5.4.2022

Tekstin talon ensimmäisenä toiminnanjohtajaksi on valittu avoimella haulla FM Laura Serkosalo. Vastavalittu toiminnanjohtaja aloittaa työnsä 31.5.2022. Tekstin talo on uusi kirjallisuusyhteisö, joka kokoaa kirjallisen kentän monet toimijat kattonsa alle.

Tekstin talon toiminta on käynnistymässä ja uudelle toiminnalle etsitään noin 1000 m2 toimitiloja Helsingistä. Serkosalo aikoo keskittyä muotoilemaan uudelle kulttuuritalolle toimintamallia. Toimitilojen kartoitus on myös keskeinen osa työnkuvaa. “On kunnia päästä luotsaamaan koko alaa koskettavaa uutta taloa ja muotoilemaan toiminnan ääriviivoja. Tehtävässä haluaisin kuulla laajasti taustajärjestöjä ja koko kenttää, myös niitä toimijoita ja tekijöitä, jotka tulevat jäsenjärjestöjen ulkopuolelta”, Serkosalo linjaa.

Tekstin talon toiminnan ytimessä ovat tekijöiden ja yleisöjen kohtaamiset, uuden luovan toiminnan mahdollistaminen ja kirjallisuuden toimijoiden tukeminen. Tekstin talo on monipuolisesti kirjallisuutta ja kirjoittamista tukeva yhteisö. Tuleva Tekstin talo tarjoaa kirjakahvilan, tapahtumatilan, koulutustiloja sekä työtiloja monenlaisille kirjallisuuden tekijöille ja yleisöille. Tilan lisäksi Tekstin talo kokoaa sisältöjä ja tietoa ja toimii kirjallisuuden kolmannen sektorin kokoajana.

”Tavoitteeni on, että seuraavien vuosien aikana Tekstin talosta muodostuu kirjallisuuskentälle merkittävä palvelujen, tilojen sekä yhteisen foorumin tarjoaja. Kirjallisuuden tekijöille se tarjoaa työtilaisuuksia, työtiloja ja työyhteisön sekä kirjallisuuden yleisöille uuden houkuttelevan paikan oppimisen, elämyksien ja kohtaamisten äärelle”, Serkosalo hahmottelee.

Toiminnan käynnistymisen mahdollistaa Koneen Säätiön myöntämä käynnistysrahoitus.


”On hienoa, että Koneen säätiön hankerahoitus mahdollistaa Tekstin talon käynnistämisen. Tekstin talolle on kuitenkin elintärkeää saada myös pysyvämpää rahoitusta toiminnan ja jatkuvuuden turvaamiseksi”, painottaa Serkosalo.

Serkosalo siirtyy Tekstin taloon Nuoren Voiman Liitosta, jossa hän on toiminut pitkään järjestön toiminnanjohtajana ja Nuoren Voiman Säätiön asiamiehenä. Koulutukseltaan Serkosalo on filosofian maisteri Helsingin yliopistosta. Lisäksi hän on opiskellut DEA-tutkinnon Pariisissa sekä suorittanut työnsä ohessa johtamisen erikoisammattitutkinnon. Serkosalolla on vankka kokemus järjestötoiminnasta, kulttuurin rahoituksesta, kirjallisuudesta sekä tapahtumanjärjestämisestä. Hän on virkavapaalla tehtävistään Nuoren Voiman Liitossa 1.8.2022–31.12.2023.

Serkosalon tehtävä Tekstin talon toiminnanjohtajana on määräaikainen 31.12.2023 saakka ja jatkuu, mikäli Tekstin talon rahoitus jatkuu.

Vuonna 2019 perustetun Tekstin talon jäseniä ovat Helsinki Poetry Connection, Kriittinen korkeakoulu, Kulttuuri-, Mielipide- ja Tiedelehtien liitto Kultti, Nihil Interit, Nuoren Voiman Liitto, Osuuskunta Poesia, Suomen arvostelijain liitto (SARV), Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat, Suomen PEN ja Tutkijaliitto. Uusia jäseniä otetaan mukaan hakemuksesta.

Muita uutisia