Siirry pääsisältöön

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

MA klo 16–23, TI–PE klo 12–02, LA klo 12–03

info@tekstintalo.fiInstagram | Facebook

Edellinen
Seuraava
Kuva: Usva Torkki
Uutiset 06.02.2024

Tekstin talo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Tekstin talo – Textens hus ry hakee korkeakouluharjoittelijaa kolmeksi kuukaudeksi 15.3.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tekstin talo on vasta avattu tekstikulttuurin keskus, joka yhdistää kirjallisuudesta ja tekstistä kiinnostuneen yleisön, järjestötoiminnan ja tekstialan tekijät.  

Tekstin talo toimii Helsingissä Lintulahdenkatu 3:ssa Sörnäisissä. Talosta löytyy ravintola, kirjakauppa, työ-, koulutus-, kokous- ja tapahtumatiloja. Yhdistyksessä on 17 jäsenjärjestöä, joista moni toimii talossa, lisäksi talossa on kuusi yritystä alivuokralaisina.  

Uudehkossa organisaatiossa on kokoaikainen toiminnanjohtaja, joka vastaa hallinnosta ja taloudesta, puolipäiväiset tuottaja ja tiedottaja sekä kaksi puolipäiväistä hankekoordinaattoria. 

Haemme kirjallisuudesta ja tekstikulttuurista innostunutta, aktiivista henkilöä avustamaan kahdessa juuri käynnistyneessä hankkeessa. Toinen hankkeista tähtää valtakunnallisen kirjallisuuskalenterin avaamiseen ja toinen tekstialan freelancereiden mentorointi- ja työhyvinvointiohjelman käynnistämiseen. Harjoittelija pääsee lisäksi tutustumaan ja osallistumaan Tekstin talon perustoimintaan. Tehtävät koostuvat pääosin erilaisista tuotannon ja tiedotuksen tehtävistä.  

Harjoittelijan tehtäviin kuuluvat: 

 • hankkeiden tiedonhankinta ja yhteydenpito  

 • hankkeiden sisältöihin liittyvien esittelytekstien tuottaminen ja oikoluku koordinaattoreiden kanssa 

 • hankkeiden materiaalien tilaamiseen ja esiintyjien kutsumiseen osallistuminen 

 • hankkeiden tapahtumien suunnitteluun osallistuminen ja käytännön järjestelyt tapahtumissa 

 • Tekstin talon tapahtumissa ja tiedotustehtävissä avustaminen 

Tehtävässä menestyminen edellyttää: 

 • avointa uteliaasti eteenpäin katsovaa mieltä 

 • kulttuuri- ja kirjallisuusalan tuntemusta 

 • hyvää suomen kielen taitoa ja sujuvaa kirjallista ilmaisua 

 • kiinnostusta ja alustavaa kokemusta tapahtumanjärjestämisestä ja viestinnästä 

 • järjestelmällisyyttä sekä kykyä luovaan ajatteluun 

 • kykyä suunnitella itsenäisesti omaa toimintaa, mutta myös yhteistyökykyisyyttä, sosiaalisia taitoja sekä esiintymisvalmiutta 

 • kykyä toimia yhdessä monenlaisten tekijöiden ja asiakkaiden kanssa 

 • huolellista työotetta yksityiskohtien kanssa sekä tiedonhaun hallitsemista 

Kokemus yhdistystoiminnasta ja laaja kielitaito katsotaan eduksi. 

 

Tarjoamme harjoittelijalle ainutlaatuisen näköalapaikan kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävässä talossa, joustavat työajat sekä myönteisen ja viisaan yhteisön, jossa voi kehittää osaamistaan. Jos työ kiinnostavien kirjallisuussisältöjen ja tekstintekijöiden parissa kiinnostaa sinua, Tekstin talo on oiva paikka tutkia syvemmin alan mahdollisuuksia! 

Työsuhteen kesto on 3 kk. Työaika on 37,5 tuntia viikossa. Pääosin työ on lähityötä Tekstin talossa, mutta osa työstä voidaan erikseen sovittaessa tehdä etätyönä. Työ edellyttää satunnaista ilta- ja viikonlopputyöskentelyä, mutta vastapainoksi tarjoamme sinulle joustavia ja menoihisi mukautuvia työaikoja. 

Palkka on 1399 €/kk. Toivomme, että saat korkeakoulustasi/yliopistostasi harjoittelutuen. 

Hakuaika tehtävään on 6.25.2.2024. Haastattelut järjestetään 29.2. ja 1.3. Valinnasta ilmoitetaan pian tämän jälkeen. Tehtävä alkaa 15.3. tai sopimuksen mukaan. 

Lisätietoja antaa Tekstin talon toiminnanjohtaja Laura Serkosalo: laura.serkosalo@tekstintalo.fi 

Hae tehtävään lähettämällä CV:si ja hakemuksesi osoitteeseen info@tekstintalo.fi viimeistään 25.2. puoleenyöhön mennessä. Otsikoi viestisi “Harjoittelijahaku”. 

Muita uutisia