Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava
Uutiset 15.06.2024

Tekstilaboratorio-hankkeen koordinaattoriksi Heidi Backström

Tekstin talon valtakunnallisen Tekstilaboratorio-hankkeen koordinaattoriksi on valittu Heidi Backström. Backström on aloittanut tehtävässään kesäkuussa.

Backström on kulttuurituottaja, kirjoittaja ja kuraattori, joka on muun muassa pyörittänyt Turun Tehdas Teatterin Jokistudio-taidetilaa, tuottanut Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalia ja tehnyt monenlaista esitystaiteen viestintää. Lisäksi Backström on perustanut kriitikko Maria Säkön kanssa Teatterin Uusi Alkukirjasto -kustannushankkeen, joka keskittyy teatteri- ja muiden näyttämötaidetekstien julkaisemiseen.

Tekstilaboratorio-hankkeessa järjestetään monitaiteisia tekstiresidenssejä, joihin kutsutaan kirjoittajia ja kirjailijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Residenssityöskentelyn tuloksena tuotetaan yleisölle avoimia esityksiä, työpajoja ja keskustelutilaisuuksia, nähdään Tekstin talon ohjelmistossa.

“Tekstilaboratorio on hanke, jossa yhdistyy useampi osaamisalueeni ja kiinnostuksenkohteeni kirjallisuudesta esitystaiteeseen sekä siihen, että vanhat ja uudet yleisöt löytävät uusia tapoja osallistua tekstikulttuurin”, Backström kertoo. ”On innostavaa olla mukana hankkeessa, jolla on jo hahmo mutta jonka lopullista muotoa pääsen rapsuttamaan esiin yhdessä muiden kanssa Suomen kulttuurikentän tuoreessa majakassa, Tekstin talossa.”

Aiemmin tänä vuonna Tekstin talossa projektikoordinaattoreina aloittivat myös Aleksi Aro-Heinilä, joka vastaa Tekstin talon työhyvinvointi- ja mentorointiohjelmasta, sekä Leena Manninen, joka vastaa syksyllä 2024 lanseerattavasta valtakunnallisesta kirjallisuuskalenterista.

Aleksi Aro-Heinilä on käsikirjoittaja ja järjestökoordinaattori. Hän on kirjoittanut ja kehittänyt televisiosarjoja sekä toiminut Suomen näytelmäkirjailijat- ja käsikirjoittajat ry:n alla toimivan Käsikirjoittajien killan koordinaattorina vuodesta 2021.

Leena Manninen on kielen ja kulttuurin ammattilainen, joka työskentelee myös kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PENin sihteerinä ja kieli- ja käännöskomitean puheenjohtajana. Lisäksi hän on ollut mukana Tekstin talo ry:n toiminnassa yhdistyksen perustamisesta saakka.

Muita uutisia