Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava
Uutiset 22.04.2024

Rekry: hankekoordinaattori

Tekstin talo – Textens hus ry hakee määräaikaista hankekoordinaattoria Tekstilaboratorio-hankkeeseen 31.3.2026 saakka. 

Tekstin talo on uusi tekstikulttuurin keskus, joka yhdistää kirjallisuudesta ja tekstistä kiinnostuneen yleisön, järjestötoiminnan ja tekstialan tekijät.  Tekstin talo toimii Helsingissä Lintulahdenkatu 3:ssa Sörnäisissä. Talosta löytyy ravintola, kirjakauppa sekä työ-, koulutus-, kokous- ja tapahtumatiloja. Yhdistyksessä on 20 jäsenjärjestöä, joista moni toimii talossa, lisäksi talossa on 6 yritystä alivuokralaisina.  
 
Tekstin talo käynnistää Tekstilaboratorio-hankkeen kesällä 2024. Hankkeessa Tekstin talo tarjoaa tiloja tekijöiden käyttöön työskentely- ja harjoittelutilaksi. Tekstilaboratorio-hankkeessa järjestetään kolme monitaiteista tekstiresidenssiä Tekstin talossa talvelle 2024–2025, kesällä 2025 ja talvella 2025–2026. Tekstiresidensseihin kutsutaan kirjoittajia ja kirjailijoita Suomesta ja muualta maailmasta. Lisäksi mukaan kutsutaan kirjallisuudesta ja tekstitaiteesta kiinnostuneita eri alojen taiteentekijöitä.  
 
Hankkeen ulkomaalaisten ja suomalaisten taiteilijoiden residenssityöskentelyn tuloksena tuotetaan yleisölle avoimia esityksiä, työpajoja ja keskustelutilaisuuksia, jotka tuovat suomalaisen tekstikulttuurin ja sen mahdollisuudet näkyviksi. Esitykset nähdään residenssien päätteeksi Tekstin talon ohjelmistossa. Tekijöiden apuna teosten suunnittelemisessa ja kokoamisessa on kullakin residenssijaksolla kaksi ohjaajaa ja hankekoordinaattori.  
  
Haemme nyt kirjallisuudesta ja tekstikulttuurista innostunutta henkilöä koordinoimaan käynnistyvää monitaiteista hanketta. Tehtävä on määräaikainen 31.3.2026 saakka. Työ on osa-aikainen, työaika painottuu eri tavoin eri aikoihin vuodesta. 
 
Talossa on kokoaikainen toiminnanjohtaja, joka vastaa hallinnosta ja taloudesta, puolipäiväiset tuottaja ja tiedottaja sekä kaksi puolipäiväistä hankekoordinaattoria. Koko organisaatio on mukana nyt käynnistyvässä hankkeessa, hankkeen ja koordinaattorin tukena. Hankkeeseen palkataan myös ohjaajat sekä aputyövoimaa. 

 
Koordinaattorin tehtäviin kuuluvat: 

 • Tekstin talon Tekstilaboratorio-hankkeen pilotin toteutus ja suunnitelmien tarkentaminen sen pohjalta 

 • Hankkeen ohjausryhmän kokoamiseen ja ohjaajien valintaan osallistuminen  

 • Hankkeen koordinointi yhteistyössä ohjausryhmän, Tekstin talon muiden työntekijöiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa 

 • Hankkeen hakukierrosten järjestäminen ja hankkeeseen osallistuvien taiteentekijöiden valintaan osallistuminen  

 • Hankkeen käännösten tilaaminen  

 • Hankkeen esitysten sopiminen festivaaliohjelmistoihin ja niiden käytännön toteutuksen tuottaminen 

 • Yhteydenpito hankkeeseen osallistuvien taiteentekijöiden kanssa, palkkioiden sopiminen ja maksatus 

 • Hankebudjetin seuranta ja hankkeen raportointi 

 • Muut työnantajan osoittamat tehtävät 

 

Tehtävässä menestyminen edellyttää: 

 • kulttuuri- ja kirjallisuusalan tuntemusta 

 • muun taidekentän tuntemusta 

 • hyvää suomen kielen taitoa ja sujuvaa kirjallista ilmaisua 

 • sujuvaa englannin kielen taitoa 

 • kiinnostusta ja kokemusta monitaiteisesta työskentelystä 

 • järjestelmällisyyttä sekä kykyä luovaan ajatteluun 

 • itsenäistä työotetta, mutta myös yhteistyökykyä, sosiaalisia taitoja sekä esiintymisvalmiutta 

 • kykyä toimia yhdessä monenlaisten tekijöiden ja toimintakulttuurien kanssa 

 • esitystekniikan tuntemusta ja hallintaa 

Tekstilaboratorio-hanke on vasta käynnistymässä, joten sinulla on tilaisuus olla mukana luomassa aidosti jotain aivan uutta! Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen näköalapaikan kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävässä talossa, joustavat työajat sekä myönteisen ja viisaan yhteisön, joka tukee sinua ponnisteluissasi. Tekstin talo toivoo hakijoita erilaisista taustoista. Jos työ kiinnostavien kirjallisuussisältöjen, tekstintekijöiden ja monitaiteisen projektin parissa innostaa sinua, tule meille hankekoordinaattoriksi! 

Työsuhteen kesto on 31.3.2026 saakka. Työaika on 18,75 tuntia viikossa. Pääosin työ on lähityötä Tekstin talossa, mutta osa työstä voidaan erikseen sovittaessa tehdä etätyönä. Työ edellyttää ajoittain ilta- ja viikonlopputyöskentelyä, mutta vastapainoksi tarjoamme sinulle joustavia ja menoihisi mukautuvia työaikoja. Palkka on 1300 €/kk. Palkka maksetaan kunkin kuun viimeisenä päivänä.  

Hakuaika tehtävään on 29.4.–12.5.2024. Haastattelut järjestetään 15.–17.5. Valinnasta ilmoitetaan viimeistään 30.5. Tehtävä alkaa 10.6. tai sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään kesäkuun aikana. 

Lisätietoja antaa Tekstin talon toiminnanjohtaja Laura Serkosalo laura.serkosalo@tekstintalo.fi 

Hae tehtävään lähettämällä CV:si ja hakemuksesi osoitteeseen info@tekstintalo.fi viimeistään 12.5.2024 klo 24. Otsikoi viestisi “Koordinaattorihaku”. 

Muita uutisia